Hai salam sayang dari admin,rasanya hari ini admin ingin sangat bercerita kesah ini yang rasanya boleh di jadikan tauladan dan membantu orang yang terkapai-kapai tak tahu nak mengadu pada sesiapa.Kesah ini admin alami atas pengalaman admin sendiri dan bukan di cedok dari mana-mana sumber yang tidak boleh dipercayai.

Pada masa itu admin sedang berehat-rehat sambil minum yang admin sediakan sendiri,maklumlah admin kan bujang tua dah tentulah sendiri,sambil makan kueh karipap berenti sardin admin rasa amat syahdu pada petang itu entah kenapa admin pun tak pasti.

Dan.....riingggg handphone berbunyi nyaring buat admin terperanjat besar,aah abang botak yang call rupanya,dia menyatakan ingin datang dari johor kerana urusan bisnes bersama datuk sri yang saya panggil datuk janggut "takpe datanglah saya pun free ni boleh kita sembang-sembang" kata saya.

Di pendek kan cerita setelah urusan selesai dan minum kopi kuat kepunyaan datuk sri tu di pejabat,admin bersama abg botak balik ke selayang.Pada pertama kali admin berjumpa abg botak admin perasan yang abg botak seperti tidak terurus dan amat buruk sekali aaah tak kesah dia memang kurang hensem pun.

Dia menyatakan ingin berehat di rumah admin,setelah sampai dia terus tidur dan adakalanya batuk tak berenti-renti serta sesekali muntah darah,admin ingatkan batuk biasa tetapi aneh darah begitu banyak,admin rasa amat takut dia mati dirumah admin pada hari itu,admin segera mengajaknya ke hospital tetapi dia amat degil dan bersikap aneh.

Setelah mendengar ceritanya tahulah admin yang dia pernah terlentang selama 3 bulan dan batuk berdarah tak henti-henti.

Admin buntu dan admin teringat radio admin yang ada ayat-ayat ruqyah admin bawa dalam bilik ambil air satu jug buka tutupnya admin dekatkan radio dan buka 115 iaitu ayat ruqyah yang di baca oleh syekh dari mesir,amat syahdu bunyinya,sebelum tu admin tutup pintu rapat-rapat biar bunyian lain tidak mengganggu.

Admin bagi minum di relax aja lepas tu mula berkompang-kompang batuk yang amat teruk,admin bagi ubat dan suruh tidur.Pagi esoknya nampak dia kurang sedikit dan ingin balik kejohor di kebasnya 2 botol ayat ruqyah admin.

Setelah lama tidak bersua muka dan bertanya khabar setelah 2 bulan admin berjumpa kembali.........aneh mukanya berseri-seri dan amat sehat dia menyatakan minum air ayat ruqyah tu dia beransur sehat,admin terfikir musnahlah kerjaya bomoh dan ustaz lepas ni.Kalau nak beli boleh hubungi admin

Klik ni untuk wasap Wasap admin

 

Laman cari jodoh boleh up status yang penting ianya percuma